المقادير:
2 كوب دقيق
1 كوب زبدة حوالي 200 جرام زيدة
تلت كوب سكر بودرة(انا بضيف نصف كوب)
1 صفار بيضة..فانيليا..نقطتين خل
ذرة ملح..ربع م ص بيكنج بودر
للتزيين:
مربي مشمش
فسدق او شوكولاتة خام او شوكولاتة فرماسيل
نضرب السكر مع الزبدة جيدا ثم نضيف صفار البيضة مع الفانيليا والخل واخيرا الدقيق المضاف اليه البيكنج بودر شوية شوية وفي حالة عمل جزء بالكاكاو نضيف معلقة ونصف كاكاو خام الي جزء من الخليط مع رفع نفس المقدار من الدقيق
يدخل الفرن علي 200 درجة ويخرج بمجرد انه ياخد لون ذهبي من تحت لا نتركه كتير
ولصقت كل اتنين في بعض بالمربي وزينته بالفسدق واحيانا بالشوكولاتة الفرماسيل او الشوكوتة الخام حسب المتوفر عندي
جربوه لانه كلمة رائع شوية عليه
2 كوب دقيق
1 كوب زبدة حوالي 200 جرام زيدة
تلت كوب سكر بودرة(انا بضيف نصف كوب)
1 صفار بيضة..فانيليا..نقطتين خل
ذرة ملح..ربع م ص بيكنج بودر
للتزيين:
مربي مشمش
فسدق او شوكولاتة خام او شوكولاتة فرماسيل
نضرب السكر مع الزبدة جيدا ثم نضيف صفار البيضة مع الفانيليا والخل واخيرا الدقيق المضاف اليه البيكنج بودر شوية شوية وفي حالة عمل جزء بالكاكاو نضيف معلقة ونصف كاكاو خام الي جزء من الخليط مع رفع نفس المقدار من الدقيق
يدخل الفرن علي 200 درجة ويخرج بمجرد انه ياخد لون ذهبي من تحت لا نتركه كتير
ولصقت كل اتنين في بعض بالمربي وزينته بالفسدق واحيانا بالشوكولاتة الفرماسيل او الشوكوتة الخام حسب المتوفر عندي
جربوه لانه كلمة رائع شوية عليه
الأحد يناير 11, 2015 4:11 pm من طرف قاهرية أصيلة
» تعالو شوفو معايا طريقة كنتاكى اللذيذة
الأحد يناير 11, 2015 4:06 pm من طرف قاهرية أصيلة
» الخبز الدوكة...اكلة نوبية أصيلة
الأحد يناير 11, 2015 3:52 pm من طرف قاهرية أصيلة
» كتاب أصالة العرب والنوبة
الإثنين فبراير 14, 2011 9:27 pm من طرف جمال جمعه
» ღღوصفه مبتكرهღღ ساندوتشات البتزا
الخميس فبراير 03, 2011 2:16 pm من طرف جمال جمعه
» هذه صورة ابنتها فكيف هي امها !!!!
الثلاثاء يناير 25, 2011 2:41 pm من طرف جمال جمعه
» صلة الرحم
الثلاثاء يناير 25, 2011 2:32 pm من طرف جمال جمعه
» عيد ميلاد سعيد
الإثنين يناير 17, 2011 4:41 pm من طرف حنان احمد
» قصة مؤثرة للشيخ محمود المصرى
الخميس يناير 06, 2011 7:35 pm من طرف حنان احمد